Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Στο... ρελαντί η Ρεάλ


Πέρυσι στο αντίστοιχο ματς με την Γρανάδα η Ρεάλ είχε ρίξει μια μεγαλοπρεπή εννιάρα. Φέτος όμως ήταν ένας άλλος αγώνας. Η «βασίλισσα» ήταν χαλαρή μέχρι ανησυχίας και με το «φτωχό» πλην τίμιο 1-0, πήραν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ο Μπενζεμά το μοναδικό τέρμα του αγώνα.

Οι φίλοι των «μερέχνες» είχαν συνηθίσει να βλέπουν πολλά γκολ από την Ρεάλ στα τελευταία ματς, ωστόσο, σήμερα τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά, αφού η παρέα του Ρονάλντο δεν είχε και πολλά κέφια.

Κάτι η μεσοβδόμαδη αναμέτρηση με την Σαχτάρ για το Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι η μικρή δυναμικότητα της αντιπάλου, έκαναν τους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ να μην τα δώσουν όλα και να προσφέρουν «φτωχό» θέαμα, σε όσους είδαν τον αγώνα.

Τελικά έφτασε η κεφαλιά του Μπενζεμά στο 55’, για να έρθει το πολυπόθητο 1-0, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος κυρίως λόγω Νάβας, ο οποίος σε δυο περιπτώσεις, έσωσε την Ρεάλ σε τετ-α-τετ.

Το ματς

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, οι γηπεδούχοι έδειξαν πως δεν έχουν και πολλή όρεξη. Πλην του Ίσκο, οι υπόλοιποι κινούνταν σε χαμηλούς ρυθμούς, έχοντας ίσως στο μυαλό τους, πως η νίκη θα έρθει έτσι και αλλιώς.

Βέβαια, χρειάστηκε ένα λανθασμένα ακυρώθεν γκολ στον Ελ Αράμπι και οι επεμβάσεις του Κέϊλορ Νάβας, για να πάρει η Ρεάλ τους τρεις βαθμούς.

Η «βασίλισσα» δεν είχε πρόβλημα να φτάνει στην περιοχή και να δημιουργεί κινδύνους, όμως στην τελική ενέργεια τα χαλούσε. Μάλιστα και τα πολλά αμυντικά κενά που είχε στον αγώνα, πολλές φορές την έφερναν, φάτσα με την παραβίαση της εστίας της.

Τελικά στο 55’ ο Μπενζεμά με όμορφη κοντινή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ και αυτό έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Αυτό που κρατάνε οι «μερένχες» είναι οι τρεις βαθμοί, όμως θα πρέπει να βελτιωθούν, καθώς σήμερα την «γλίτωσαν», αλλά σε άλλες περιπτώσεις, θα κινδυνέψουν περισσότερο.

Συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος (62’ Κόβασιτς), Μόντριτς, Ίσκο (85’ Κασεμίρο), Βάσκεθ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (77’ Τσερίσεφ)

Γρανάδα: Φερνάντες, Λόπες, Ντόρια, Λομπάν, Μπιράχ, Μάρκες, Κριν, Μέντες (77’ Λόπες), Ροσίνα (67’ Ρίκο), Σαξές (60’ Ιμπάνιεθ), Ελ Αράμπι