Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Θέλει τσαμπουκά και ο ΠΑΟΚ τον έχει!



Για μια ακόμα φορά ο ΠΑΟΚ πήρε ένα σπουδαίο ματς και μάλιστα με ανατροπή. Οπότε, σου αρέσουν ή όχι οι «ασπρόμαυροι», είσαι υποχρεωμένος να παραδεχτείς πως έχουν άντερα.


Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς ήρθε με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Μια αναμέτρηση ειδικών συνθηκών, αφού η «Ένωση» επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία και πήγαινε στην Θεσσαλονίκη για να αποδείξει πως είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Ο ΠΑΟΚ όμως της έδωσε ένα γερό «χαστούκι». Δεν ήταν το 2-1. Πολλές φορές έχει χάσει η ΑΕΚ στην Τούμπα. Ήταν όλος ο αγώνας. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτερα κα παρότι δέχθηκαν πρώτοι γκολ, μπόρεσαν να το γυρίσουν.

Απέδειξαν λοιπόν πως δεν έχει σημασία μόνο το όνομα και η φανέλα, αλλά και τι υπάρχει μέσα απ’ αυτήν.

Το αυτό και με τον Ατρόμητο. Το Περιστέρι γενικώς είναι μια αφιλόξενη έδρα για τον «δικέφαλο του Βορρά». Έχει γνωρίσει βαριές ήττες που πόνεσαν. Και σε αυτόν τον αγώνα ήταν καλύτερος και πάλι έμεινε πίσω.

Ήρθε όμως εκ νέου ανατροπή.

Τι μας δείχνουν αυτά τα δυο παραδείγματα; Πως η ομάδα έχει μενταλιτέ. Είναι φτιαγμένη και για τα δύσκολα και αυτό θα μετρήσει στο βάθος της σεζόν.

Αυτό είναι επιτυχία των διοικούντων, αλλά και του διδύμου Άρνεσεν-Τούντορ. Το να περάσεις στους παίκτες πως είναι δυνατοί και μπορούν δεν είναι εύκολο και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.

Δεν φτάνει να έρθει ο Μπερμπάτοφ, το θέμα είναι να πείσεις και τους υπολοίπους πως αξίζουν και μπορούν επάξια να πλαισιώσουν τον Βούλγαρο.

Οκ, δεν ήταν όλοι υπέροχοι στο Περιστέρι, ούτε έπαιξαν την μπάλα του αιώνα. Όμως μπόρεσαν να κερδίσουν. Μια νίκη που στην ψυχολογία της ομάδας μετράει πολύ, αλλά στέλνει και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ήταν σαν να είπαν: «Είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί. Ότι και να γίνει εμείς θα κερδίζουμε». Το πιστεύουν αυτό στον ΠΑΟΚ και καλά κάνουν. Θέλει τσαμπουκά. Πάνω απ’ όλα τσαμπουκά. Αυτό χρειάζονταν και αυτό τους έχουν δώσει.


Αν το κρατήσουν μέχρι το τέλος, θα αποφευχθεί το περσινό «κάζο».