Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Πόση υπομονή πια;



Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με δυσκολία του Πλατανιά (1-0), αλλά το χειρότερο δεν είναι η μια ακόμα κακή εμφάνιση των «πρασίνων», αλλά τα λόγια του Γιάννη Αναστασίου στην συνέντευξη Τύπου.


Η χρονιά για τον Παναθηναϊκό έχει ξεκίνησε πολύ άσχημα. Αποκλεισμός από την Ευρώπη, κακές εμφανίσεις στην Ελλάδα και μουρμούρα συνεχώς από την εξέδρα.

Το κακό όμως είναι πως ο προπονητής της ομάδας δεν έχει καταλάβει ακόμα τι γίνεται. Ή δεν θέλει να καταλάβει. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας άνθρωπος όπως ο Γιάννης Αναστασίου με εμπειρία και παραστάσεις από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δεν βλέπει τι γίνεται.

Άρα αυτό που προσπαθεί είναι να ρίξει κάθε φορά το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλάκι και αφού ακόμα η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι στους τρεις βαθμούς, μπορεί να το παίζει «Κινέζος».

Στον αγώνα με τον Πλατανιά οι οπαδοί «έκραζαν» σχεδόν σε όλη την διάρκειά του. Ακόμα και στο τέλος, όταν πλέον η νίκη είχε έρθει, κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος, αφού μπορεί οι τρεις βαθμοί να πάρθηκαν, αλλά η εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική.

Όμως, ο Γιάννης Αναστασίου δεν σχολίασε τίποτα. «Πρέπει να μπορείς να κερδίζεις και στις κακές μέρες σου», είπε. Έχει απόλυτο δίκιο. Πρέπει να το κάνεις και αυτό είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει τις μεγάλες ομάδες από τις υπόλοιπες.

Αλλά αν πιστεύει πως αυτό φτάνει, απατάται. Πρώτον δεν φτάνει διότι είναι αδύνατον ο Παναθηναϊκός να πάρει όλα τα ματς, στα οποία θα παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο. Δεύτερον, κανείς στην ομάδα δεν θα ανεχθεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον αυτή η κατάσταση, ακόμα και αν τα τρίποντα έρχονται.

Το άλλο που ήθελα να σχολιάσω είναι η ατάκα: «δεν έχουμε ηγέτες». Ο Μπεργκ τι είναι; Ο Ζέκα; Ο Καρέλης; Δεν είναι ηγέτες; Δεν μπορούν αυτοί να τραβήξουν το κάρο; Νομίζω πως μπορούν, αλλά ακόμα και αν δεν μπορούν, δεν το ήξερε αυτό από το καλοκαίρι;

Τους τρεις που ανέφερα τους είχε στο ρόστερ από πριν. Δεν τους έφερε τώρα και δεν του βγήκαν. Τους ήξερε, άρα αυτή την κουβέντα την λες τον Αύγουστο και όχι τέλος Σεπτέμβρη.

Τέλος, άφησε το σημαντικότερο. Άκουσον, άκουσον. Ο Αναστασίου είπε: «Μια ομάδα θέλει χρόνο για να χτιστεί». Ναι το είπε, δεν κάνω πλάκα.

Ο άνθρωπος που διανύει την τρίτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό, που έχει πάρει την απόλυτη στήριξη από τον Αλαφούζο σε πολλές και δύσκολες στιγμές και ο άνθρωπος που είχε όλα τα «όπλα» στα χέρια από τον Ιούλιο.

Οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκαν νωρίς φέτος, ακριβώς για αυτό τον λόγο. Για να προλάβει η ομάδα να ετοιμαστεί πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων.

Οκ, οι μεταγραφές δεν του βγήκαν. Ο Εσιέν (το βαρύ όνομα) δεν έχει παίξει καθόλου, ενώ και οι υπόλοιποι δεν έχουν προσφέρει κάτι.


Αλλά λες αυτό, «δεν μας βγήκαν οι μεταγραφές», όχι «χρειαζόμαστε χρόνο και υπομονή». Είχες και χρόνο και υπομονή. Και μάλιστα σε μέγιστο βαθμό και τα δυο.